Till huvudinnehåll

Vision e-hälsa 2025 som ett sätt att styra

Sverige har en vision om att vi ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter inom hälso- och sjukvård och socialtjänst till 2025. Visionen bygger i stor utsträckning på att statliga, regionala och kommunala aktörer ska samverka med varandra på ett strukturerat sätt för att visionen ska kunna förverkligas. Visionen är en del av en överenskommelse mellan regeringen och SKR.

2021-12-06, kl 15:00 - 16:30

Statskontoret har i en nyligen publicerad rapport följt upp aktörernas arbete enligt visionen. I rapporten konstaterar vi att samverkan hittills inte har varit tillräckligt effektiv för att skapa goda förutsättningar för e-hälsoarbetet. Vi konstaterar också att visionen har varit för vag och för bred för att ge arbetet en tydlig riktning framåt. Med rapporten som utgångspunkt bjuder vi in till ett webbinarium där vi presenterar Statskontorets slutsatser och diskuterar visionen som styrmedel.

I panelen deltar:

  • Louise Arodén, enhetschef för Digitaliseringsavdelningen på regionkontoret i Region Uppsala.
  • Anna Eriksson, generaldirektör för Myndigheten för digital förvaltning (DIGG).
  • Maja Fjaestad, statssekreterare på Socialdepartementet.
  • Daniel Forslund, biträdande regionråd för Liberalerna i Region Stockholm och bland annat ordförande för SKR:s beredning för digitalisering.
  • Eva Helmersson, föreläsare, författare och konsult inom patientmedverkan.
  • Göran Stiernstedt, docent och ordförande för Karolinska institutets styrelse och som bland annat har varit särskild utredare i utredningarna Effektiv vård respektive Styrning för en mer jämlik vård.

MÅLGRUPP 
Målgrupp för seminariet är chefer och anställda i statsförvaltningen samt forskare. 

TID OCH PLATS 
Den 6 december kl. 15.00- 16.30. Webbinariet sänds i Zoom. 

Länk skickas ut senast 13.00 den 3 december.  

ANMÄLAN 
Anmäl dig senast den 2 december. 

Om du har frågor kan du kontakta oss på seminarier@statskontoret.se