Myndigheten för en effektiv statsförvaltning
Meny

Poddavsnitt #1 Skandal

Förvaltningskultur är podden där vi är på jakt efter den goda förvaltningskulturen och lyfter etiska frågeställningar, vad det innebär att jobba i staten och pratar om arbetet mot korruption. Vi samtalar med personer som pratar öppet och delar med sig av sina kunskaper om staten och hur staten kan bli ännu bättre på att förvalta medborgarnas förtroende.

 

Förvaltningskultur avsnitt 1: Skandal

Vad kan vi lära oss av skandalen på Transportstyrelsen? Thomas Bull och Tina J. Nilsson har granskat Transportstyrelsen och myndighetens upphandling av it-drift. De pratar i det här avsnittet om vad staten kan lära sig av skandalen som rullades upp på myndigheten, vilka varningssignaler vi bör vara uppmärksamma på och hur man kan hantera riktigt svåra dilemman. Och vad är en god förvaltningskultur egentligen? Thomas Bull är till vardags justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen och Tina J Nilsson är enhetschef på Ekonomistyrningsverket.
Chrome och Firefox är de webbläsare som fungerar bäst för att spela upp podden.

Vad kan vi lära oss av skandalen på Transportstyrelsen? Thomas Bull och Tina J. Nilsson har granskat Transportstyrelsen och myndighetens upphandling av it-drift.