Myndigheten för en effektiv statsförvaltning
Meny

Poddavsnitt #2 Kulturkrock

Förvaltningskultur är podden där vi är på jakt efter den goda förvaltningskulturen och lyfter etiska frågeställningar, vad det innebär att jobba i staten och pratar om arbetet mot korruption. Vi samtalar med personer som pratar öppet och delar med sig av sina kunskaper om staten och hur staten kan bli ännu bättre på att förvalta medborgarnas förtroende.

 

Förvaltningskultur avsnitt 2: Kulturkrock

Kan man ändra folks värderingar? Går det som ledare att ändra en organisationskultur? Och hur gör man i så fall? För att diskutera de här frågorna har vi bjudit in Anna Serner och Tomas Brytting. Anna är vd på Svenska filminstitutet och Tomas är professor vid Ersta Sköndal Bräcke högskola. Båda har jobbat mycket med värderingar, Anna med att öka jämställdheten och mångfalden i filmbranschen och Tomas har funderat mycket på det här med värderingar, etik och kultur.
Chrome och Firefox är de webbläsare som fungerar bäst för att spela upp podden.

Kan man ändra folks värderingar? Går det som ledare att ändra en organisationskultur? Och hur gör man i så fall? För att diskutera de här frågorna har vi bjudit in Anna Serner och Tomas Brytting.