Myndigheten för en effektiv statsförvaltning
Meny

Poddavsnitt #3 Förtroende

Förvaltningskultur är podden där vi är på jakt efter den goda förvaltningskulturen och lyfter etiska frågeställningar, vad det innebär att jobba i staten och pratar om arbetet mot korruption. Vi samtalar med personer som pratar öppet och delar med sig av sina kunskaper om staten och hur staten kan bli ännu bättre på att förvalta medborgarnas förtroende.

 

Förvaltningskultur avsnitt 3: Förtroende

”Organisationen hamnade i chock”. Så beskriver generaldirektör Ingrid Eiken Holmgren situationen på Statens fastighetsverk efter att korruptionsskandalen på myndigheten rullades upp i media vintern 2017. Hur kan myndigheter jobba med att återupprätta förtroendet efter en skandal? Vad kan ledningen göra? Och hur säkerställer man att arbetet blir mer än att bara revidera styrdokument och riktlinjer? I det här avsnittet av Förvaltningskultur berättar Ingrid Eiken Holmgren om hur myndigheten och ledningen arbetar med att bygga upp förtroendet igen efter förtroendetappet och chocken.
Chrome och Firefox är de webbläsare som fungerar bäst för att spela upp podden.

”Organisationen hamnade i chock”. Så beskriver generaldirektör Ingrid Eiken Holmgren situationen på Statens fastighetsverk efter att korruptionsskandalen på myndigheten rullades upp i media vintern 2017