Myndigheten för en effektiv statsförvaltning
Meny
Bild på två statskontorister

Jobba hos oss

Statskontoret har ca 75 medarbetare och våra lokaler ligger på Torsgatan i närheten av Stockholms centralstation.  De flesta som jobbar hos oss är statsvetare eller nationalekonomer. Genom våra utredningar arbetar vi för en effektivare statsförvaltning.

Lediga tjänster

Just nu har vi inga lediga tjänster


Rekryteringsläget

Ansökningstiden för tjänsten som personalspecialist har gått ut. Rekryteringsarbetet pågår och vi räknar med att vara klara till slutet av november


Rekryteringsprocess - så här går den till

Efter att ansökningstiden har gått ut gör vi ett urval bland de sökande. Bland dem som bäst uppfyller kraven går ett antal kandidater vidare till en första intervju. Därefter gör vi ytterligare ett urval där några av kandidaterna går vidare till tester (arbetsprov). Ur denna grupp går några personer vidare till en andra intervju. Vi tar sedan referenser för de personer som är aktuella för anställning. Rekryteringsprocessen tar cirka tre månader från sista ansökningsdag till beslut om anställning. För andra tjänster än utredare kan processen se lite annorlunda ut.

Kort om Statskontoret

Uppdrag

Statskontoret gör utredningar och utvärderingar inom alla sektorer på uppdrag av regeringen. 

Kompetens

Vi har ca 75 medarbetare, varav 60 är utredare med akademisk examen främst med inriktning på statsvetenskap, nationalekonomi men även företagsekonomi, sociologi och juridik. Flera har doktorsexamen.

Publikationer

Under 2017 publicerade vi ca 40 rapporter, PM och skrifter.

Budget

Vår verksamhet finansieras med ett anslag på 77 miljoner kronor.