Myndigheten för en effektiv statsförvaltning
Meny
Bild på två statskontorister

Jobba hos oss

Statskontoret har ca 75 medarbetare och våra lokaler ligger på Torsgatan i närheten av Stockholms centralstation.  De flesta som jobbar hos oss är statsvetare eller nationalekonomer. Vi arbetar för en effektivare statsförvaltning.

Lediga jobb

Prenumerera på lediga tjänster hos Statskontoret


Vår rekryteringsprocess för utredare

Efter att ansökningstiden har gått ut gör vi ett urval bland de sökande. Bland dem som bäst uppfyller kraven går ett antal kandidater vidare till en första intervju. Därefter gör vi ytterligare ett urval där några av kandidaterna går vidare till tester (arbetsprov). Ur denna grupp går några personer vidare till en andra intervju. Vi tar sedan referenser för de personer som är aktuella för anställning. Rekryteringsprocessen tar cirka tre månader från sista ansökningsdag till beslut om anställning. För andra tjänster än utredare kan processen se lite annorlunda ut.

Vi ser gärna att du söker via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Du kan även lämna din ansökan i pappersformat till den adress som står längst ned på sidan.

Kort om Statskontoret

Uppdrag

Statskontoret gör utredningar och utvärderingar inom alla sektorer på uppdrag av regeringen.  

Kompetens

Vi har ca 75 medarbetare, varav 60 är utredare med akademisk examen främst med inriktning på statsvetenskap, nationalekonomi men även företagsekonomi, sociologi och juridik. Flera har doktorsexamen.

Publikationer

Under 2020 publicerade vi 35 rapporter, PM och skrifter.

Budget

Vår verksamhet finansieras med ett anslag på 91 miljoner kronor.