Till huvudinnehåll

Om webbplatsen

Statskontorets webbplats syftar till att tillgängliggöra vår kunskap och ge en tydlig bild av vårt uppdrag och hur vi jobbar. På webbplatsen samlar vi våra publikationer samt information om vår verksamhet och pågående uppdrag.

Kakor (cookies)

Statskontoret.se använder kakor. Syftet är främst att samla in statistik över besök på webbplatsen som vi använder för att förbättra innehållet och användarupplevelsen. Du kan själv ställa in vilka kakor du tillåter. Läs mer om hur vi använder kakor här.

Tillgänglighet

Vi vill att innehållet på webbplatsen ska vara tillgängligt för så många som möjligt. Webbplatsen är byggd utifrån de officiella riktlinjer för digital tillgänglighet som gäller för den offentliga sektorn. Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse.

Behandling av personuppgifter

Personuppgifter samlas in när du till exempel prenumererar på vårt nyhetsbrev, anmäler dig till ett seminarium eller söker en ledig tjänst hos oss. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Innehåll och upphovsrätt

Statskontoret äger upphovsrätten till innehållet på webbplatsen. Det mesta av innehållet som finns på Statskontorets webbsidor får användas fritt, förutsatt att källan anges.

Fotografier och illustrationer som finns på webbplatsen får inte kopieras och spridas utan tillstånd från Statskontoret. Pressbilder får användas i media förutsatt att fotografens namn anges.

Statskontoret står bakom all information som finns i våra publikationer, med undantag för de skrifter i serien Om offentlig sektor som har texter av en extern författare. I det sammanhanget ansvarar varje författare för innehållet i sin skrift.

Öppna data

Öppna data är digital information från offentliga organisationer som finns tillgänglig för vem som helst att återanvända för att skapa kommersiella eller ideella tjänster. Det är fritt att använda informationen. Vår öppna data består av statistik från våra årliga uppföljningar som går att ladda ner i Excel-format.

Statskontorets öppna data